Beste soundbar voor muziek

De soundbar is een populaire accessoire geworden de laatste jaren. Steeds meer mensen verrijken het geluid van hun tv met een soundbar. Grote merken strijden daarbij om de beste soundbar, waarbij men lang niet enkel probeert het geluid van de televisie zo mooi mogelijk af te spelen.

Het goed afspelen van muziek is een belangrijke eigenschap voor veel consumenten. Vandaag behandel ik daarom het onderwerp: de beste soundbar voor muziek.

Wat is een soundbar?

Een soundbar is een apparaat dat in eerste instantie bedoeld was om het geluid van de televisie te optimaliseren. Het apparaat werd ontwikkeld omdat televisies (en zeker met de nieuwste led-technologie) vaak tekort schoten op het gebied van geluid. Het is een langwerpig apparaat met ingebouwde speakers.

De televisies van nu steeds dunner, en daarmee is er steeds minder ruimte voor een goede set speakers in de televisie zelf. De soundbar lost dit probleem op door (in veel gevallen) een fijn geluid te geven.

Maar naast een goed televisiegeluid wordt de soundbar ook steeds vaker gebruikt om muziek op af te spelen. Met de opkomst van draadloze apparaten willen steeds meer consumenten hun favoriete artiesten afspelen op de soundbar.

Dit is de reden dat de soundbars ook op het gebied van geluid steeds beter worden. Grote merken gaan de strijd met elkaar aan om het beste geluid uit de soundbar te halen. Ook worden soundbars steeds vaker aangeboden in combinatie met krachtige subwoofers, zodat ook de lage tonen steeds lekkerder klinken.

Welke merken hebben de beste soundbar voor muziek?

Bij het testen van de soundbars valt het op dat de kwaliteit van de soundbars sterk verschilt per merk. De bekendere merken leveren daarbij vaak betere soundbars dan de minder bekende merken.

#1 Bose Soundbar 700

Over het algemeen kan gesteld worden dat Bose de beste soundbar voor muziek heeft. De Bose Soundbar 700 heeft een krachtig geluid waarmee zowel hoge als lage tonen goed kunnen worden afgespeeld. Zeker in combinatie met de subwoofer heeft deze soundbar alles wat je verlangt. Het enige minpuntje van de soundbar is dat het geen 3.5mm invoer heeft.

#2 Samsung HW-Q90R

De op één na beste soundbars zijn in mijn optiek van Samsung. Met het HW-Q90R model overtreft de Samsung veel van haar concurrenten. De draadloze speakers en draadloze subwoofer maken de ervaring bij dit model helemaal compleet. Bovendien heeft dit apparaat de beste prijs-/kwaliteit verhouding.

#3 Yamaha Yas-209

De Yamaha Yas-209 is misschien een buitenbeentje in dit rijtje, maar daar wordt het apparaat wel mee tekort gedaan. Deze Yamaha is een stuk goedkoper dan de Bose en Samsung, maar desondanks is het een degelijk apparaat. Het heeft een prettige sound en ook de lage tonen kan die goed aan. Ben je echt op zoek naar een budget soundbar met krachtig geluid? Dan is de Yamaha Yas-209 het geschikte apparaat.

#4 Sonos Beam Soundbar – Zwart

De Sonos Beam Soundbar is een kleine krachtpatser met een waanzinnig mooi geluid. Voor een kleine tot middelgrote kamer is de Sonos Beam een uitstekende soundbar. Zoals je mag verwachten van Sonos worden de meeste muziekdiensten uiteraard ondersteund door de speciale app, maar ook werkt het met ‘normale’ apps als Spotify en TuneIn.

#5 Sonos Playbar

De zeer stijlvolle Sonos Playbar is naast een kwalitatief apparaat ook nog eens ontzettend stijlvol. Hoewel er een behoorlijk prijskaartje aan het apparaat hangt, straalt het apparaat wel luxe uit. Net als bij het eerder genoemde Sonos product werkt ook dit apparaat perfect met de Sonos app. Wil je echt maximaal genieten? Neem dan ook de Sonos subwoofer erbij!

#6 JBL Bar 2.1 Deep Bass Zwart – Met draadloze subwoofer

De JBL Bar 2.1 Deep Bass beschikt over een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het apparaat is ten opzichte van de andere soundbars in deze post relatief goedkoop. Zoals je van JBL gewend bent is er op het geluid weinig aan te merken, maar biedt het ook geen sound zoals bijvoorbeeld dat van Bose. De JBL Bar 2.1 is een goede instap soundbar.

#7 Bose Solo 5

De relatief kleine Bose Solo 5 beschikt over krachtige Bose geluid van de hoogste kwaliteit. Zoals je van het merk mag verwachten is dit een kwalitatief hoogstaande soundbar die voor een fijne geluidservaring zorgt. Het apparaat is niet ontzettend duur maar levert desondanks een fijn geluid af. Nadelen? Voor een grote kamer lijkt het apparaat niet krachtig genoeg. Ook is het niet uit te breiden met extra boxen.

#8 Sony HT-S350 – 2.1

De relatief goedkope Sony HT-S350 is een stijlvolle soundbar. Het geluid in het apparaat is niet van de hoogste kwaliteit, maar gezien de prijs-kwaliteitverhouding is de keuze voor deze Sony HT-S350 prima. Het apparaat is al vanaf €197,- te krijgen, inclusief een krachtige subwoofer. Daardoor maak je een prima keuze met dit apparaat.

#9 Samsung HW-N300 – Soundbar – Zwart

De Samsung HW-N300 is een goede soundbar die met name geschikt is voor de kleinere kamer. Ook voor bijvoorbeeld gamen is de soundbar uitermate geschikt. De soundbar moet aangesloten worden op de tv met behulp van bluetooth, en anders dien je een optische kabel te gebruiken. Deze wordt echter niet meegeleverd bij de soundbar.

#10 Yamaha YAS-207

De Yamaha Yas-207 biedt een voortreffelijk geluid, mede door de lage tonen. De soundbar wordt met behulp van HDMI aangesloten op de TV, wat eigenlijk ook meteen een nadeel is. Het is namelijk niet mogelijk om de soundbar met behulp van bluetooth aan te sluiten op de tv. Groot probleem? Niet echt. De signature sound van Yamaha die je ervoor terugkrijgt is werkelijk waar genieten!

Plaats een reactie