Dubbel scherm iPad uitschakelen

Dubbel scherm iPad uitschakelen? Onlangs kreeg ik te maken met dit probleem. In eerste instantie wist ik niet hoe het probleem moest worden opgelost, maar gelukkig kwam ik de oplossing snel tegen!

Hoe kan het dat mijn iPad een dubbel scherm toont?

Doordat je split view hebt ingeschakeld krijg je een dubbel scherm te zien op je iPad. Apple heeft deze functie op de iPad toegevoegd om mensen te laten multitasken. Echter, het kan behoorlijk frustrerend zijn als je de functie per ongeluk hebt aangeklikt.

Split View iPad

Hoe open je de split view functie?

Wanneer je gebruik wilt maken van de split view functie is het belangrijk dat je app horizontaal staat ingesteld. Wanneer je vervolgens een app hebt geopend, scroll je van onderaan je scherm naar boven. Nu komt het dock omhoog. Houd vervolgens de app die je wilt gebruiken in en sleep het naar de linker- of rechterkant van het scherm.

Wil je de app in split view sluiten? Sleep dan de scheidingslijn naar de linker- of rechterkant, afhankelijk van de app die je wilt sluiten.

Dubbel scherm tijdens het gebruik van Safari

Het kan voor komen dat je last hebt van een dubbel scherm tijdens het gebruik van Safari. Om dit probleem op te lossen dien je  in te drukken en te kiezen voor “voeg alle tabladen samen”.

Kom je er nog niet uit?

Heb je na het lezen van dit artikel nog steeds last van een dubbel scherm op je iPad? Dan raad ik je aan om eens hier te kijken.

Nieuwe iPad nodig? Dit zijn de nieuwste modellen!

Plaats een reactie