Review: Kruidvat Airpods

Kruidvat Airpods: doen of niet? Onlangs kwam ik erachter dat de bekende winkelketen Kruidvat Airpods in het assortiment heeft. En dan heb ik het niet over de originele Apple AirPods 2, maar over draadloze oordopjes die lijken op de originele variant van Apple. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar hoe goed zijn deze Kruidvat Airpods eigenlijk? Ik testte het uit!

Design

Wanneer we de verpakking van de Kruidvat Airpods openen komen we erachter dat de Airpods erg lijken op de Apple Airpods. De draadloze oplaadcase heeft niet al te veel weg van de oordopjes van de techgigant, maar het design van de oordopjes zelf lijkt er behoorlijk op. De Airpods zijn wit van kleur en zijn van afstand niet te onderscheiden van de Apple variant. De prijs is echter een stuk lager dan de Apple variant, ze zijn namelijk maar € 12,99.

Gebruiksgemak

De Kruidvat Airpods zijn wel ontzettend makkelijk in gebruik. Het verbinden van de oordoppen met de (in mijn geval) iPhone gebeurt eenvoudig door middel van bluetooth. Verder vind je een multifunctionele toets op de oordopjes waarmee je de oordopjes bedient. Hierdoor kun je onder andere overschakelen naar het volgende nummer. De multifunctionele toets reageerde af en toe wat laat, maar over het algemeen werkt deze prima.

Draagcomfort

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het comfort is wel iets waar ik minder blij van wordt. Daar waar de Apple Airpods een buitengewoon prettig comfort bieden zitten deze Kruidvat oordopjes wel wat minder. Tijdens een hardloopsessie moest ik ze constant goed in mijn oren doen. Dat is onhandig en buitengewoon irritant. Het comfort doet mij sterk denken aan de JBL Tune 220TWS, die ik zelf heb ingeruild voor de Apple AirPods 2 vanwege het draagcomfort.

Wat ik wel gemerkt heb is dat het comfort van oordopjes geheel afhankelijk is van je oor. Dat betekent dus wel dat de Kruidvat draadloze oordopjes bij jou wellicht beter zullen zitten. Sommige mensen vinden immers de Apple Airpods ook niet prettig zitten, dus het is nogal persoonlijk.

“Het comfort doet mij sterk denken aan de JBL Tune 220TWS, die ik zelf heb ik ingeruild voor de Apple Airpods vanwege met draagcomfort”

Batterijduur

De verpakking van deze Kruidvat Airpods belooft een playtime van maar liefst 3 uur. De beloofde playtime komt aardig overeen met de daadwerkelijke playtime. In mijn geval gingen de oordopjes namelijk zo’n 2 uur en 3 kwartier mee. Ik had hier geen rekening mee gehouden, want de meeste draadloze oordopjes die ik heb geprobeerd konden niet de beloofde playtime bieden. Dat is in dit geval anders, maar ik wil ze vaak nog eens wat vaker testen om te kijken of de batterijkwaliteit stabiel blijft.

Geluidskwaliteit

Naast het draagcomfort is voor mij de geluidskwaliteit zeer belangrijk. Ik houd van een goede sound en kan me storen als geluid bijvoorbeeld te veel lage of juist hoge tonen heeft. De Kruidvat Airpods schieten wat mij betreft sterk tekort als het gaat om lage tonen. Voor mij is dit een echte afknapper, want voor mij is goed geluid met een prettige bass erg belangrijk.

Aan de andere kant: wat mag je verwachten voor € 12,99?

Conclusie

De Kruidvat Airpods zijn te verkrijgen voor €12,99 en daarmee maak je in mijn ogen een prima deal als je niet te veeleisend bent. Het apparaat ziet er goed uit en heeft prima gebruiksgemak, maar heeft geen optimale geluidskwaliteit (mag je dat verwachten voor dit geld?). De batterijduur van 3 uur is prima, en daardoor zijn deze oordopjes een goed audio product voor mensen die niet al te veel geld willen besteden aan draadloze oordopjes.

Benieuwd naar een review van de échte Apple Airpods? Ik schreef hier een review over!

Plaats een reactie