Online vliegtuigen bekijken

We gaan steeds vaker op vakantie, soms wel meerdere keren per jaar. Heb je weleens gedacht hoe de thuisfront jou kan volgen terwijl je in de vliegtuig zit? Op de website van VluchtVolgen24.nl vind je de vliegtuigradar die alle vluchten laat zien in de wereld. De makkelijk manier om vliegtuigen te volgen die over je huis heen vliegen. Ook als je gewoon wilt weten hoe druk het luchtverkeer is boven Nederland.

De radar is live, met enige vertraging waardoor je altijd actueel op de hoogte bent. Bijvoorbeeld als je iemand moet ophalen van het vliegveld. Maar ook zelf meekijken is natuurlijk leuk om te doen. Wanneer er een vliegtuig over je huis heen vliegt, kun je direct zien wat de bestemming is van zo’n vliegtuig. Ben je een fanatieke spotter? Dan is het ook zeker aan te raden om de radar te gebruiken. Bekijk de radar op je telefoon om te zien welke type vliegtuig er gaat landen of vertrekken.

Wat heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt is een computer en internetverbinding. Je hoeft niks te installeren.

Welke informatie kan je zien?

Op de radar vind je informatie over de type vliegtuig, vluchtnummer, vertreklocatie, bestemming en de luchtvaartmaatschappij.

Apps

Ook vind je in de App Store en Google Play gratis apps die je kunt installeren op je iPhone of Android smartphone.

Vluchtnummer

In de luchtvaart wordt gewerkt met vluchtnummers. Een unieke nummer die de vliegtuigmaatschappij heeft voor een bepaalde vlucht. De verkeersleiding van een luchthaven kan op deze manier de vliegtuigen van elkaar onderscheiden. Een vluchtnummer begint met een afkorting die te herleiden is naar de vliegmaatschappij. Stel dat je op de website van Schiphol gaat kijken naar de vluchten, dan heb je de nummer nodig. Met het vluchtnummer kun je alles weten zoals de hoogte, snelheid, bestemming en hoelang het nog duurt.

Plaats een reactie