Review: Apple Airpods 2 (met oplaadcase)

Onlangs kocht ik de Apple Airpods 2 bij de MediaMarkt omdat ik op zoek was naar betrouwbare headphones die bovendien comfort bieden. Ik ben al jarenlang bekend met de Apple headphones en met name de laatste jaren vond ik de nieuwe generatie Apple Earpods ontzettend comfortabel. In deze Apple Airpods 2 review lees je mijn verhaal!

JBL Tune of Apple Airpods?

Nu ik toch ook wel behoefte had aan draadloze oordopjes koos ik eerst voor de JBL Tune 220TWS oordopjes. Een aantrekkelijke aanbiedingsprijs lokte deze aankoop uit. En bovendien werd ik verleid door lovende recensies waarin stond dat het comfort te vergelijken was met dat van de Apple Earpods. Niets bleek minder waar, want al na een week merkte ik dat de JBL Tune 220TWS voor mijn oren niet geschikt waren.

De JBL Tune 220TWS vielen namelijk constant uit mijn oren. Dat was met name bijzonder vervelend tijdens het hardlopen, dus besloot ik de JBL oordopjes weer van de hand te doen. Dan moesten het toch maar de Airpods 2 worden. Het duurde echter nog even voordat ik daadwerkelijk op de aankoop over ging. Na mijn ervaring met de JBL oordopjes twijfelde ik namelijk sterk aan het comfort, hoewel ik eigenlijk wel wist dat het haast wel beter moest zijn.

Voordelen van de Apple Airpods

Toen ik vervolgens nog een leuke bon van Media Markt kreeg én de Airpods 2 ook nog eens in de aanbieding waren besloot ik tot aankoop over te gaan. Na circa twee maanden concludeer ik dat het de beste aankoop van het afgelopen jaar is geweest. Het comfort wat je met de draadloze Apple Airpods hebt is ontzettend fijn. De Airpods 2 passen ontzettend goed in de oren, al is dit natuurlijk wel persoonlijk. Ik hoor namelijk ook vrienden bij wie Apple oordopjes altijd uit de oren vallen.

Hoewel ik geen geluidstechnicus ben (maar wel heel veel van muziek houd), concludeer ik bovendien dat de Apple Airpods ontzettend prettig geluid hebben. Zowel diepe bass geluiden als hoge tonen komen kraakhelder ten gehore. Al mijn favoriete nummers klinken lekker met de Apple Airpods 2, heerlijk!

Dan wil ik het nog even hebben over een ander heel groot voordeel: de mogelijkheid om snel te schakelen tussen je verschillende Apple apparaten. Zowel mijn smartphone als laptop zijn van Apple, en dat heeft nogal voordelen voor de Airpods. De oordoppen schakelen namelijk ontzettend snel tussen de verschillende Apple apparaten. Op het moment dat ik mijn Macbook dichtklap zijn ze direct verbonden met mijn smartphone en andersom. Ideaal toch?

Nadelen van de Apple Airpods

Zijn er dan helemaal geen negatieve punten te benoemen? O, ja zeker wel. De nadelen die ik ervaar hebben eigenlijk allemaal betrekking op de Airpods case. Ik heb zelf gekozen voor een oplaadcase die niet draadloos kan opladen. Dit heb ik gedaan omdat ik zelf niet over een draadloze oplader beschik, maar ook omdat ik de €50,- extra het eigenlijk niet waard vindt.

Het doosje voelt erg glad aan, waardoor het nogal snel van bijvoorbeeld je tafel kan vallen. Hierdoor ben je eigenlijk wel genoodzaakt om ook direct een (rubberen) hoesje bij je oplaadcase te kopen zodat die minder schuift. Gelukkig zijn de hoesjes voor weinig geld bij bijvoorbeeld Action of Aliexpress te verkrijgen. Zelf heb ik er een aangeschaft bij Action, maar wellicht dat ik in de toekomst nog eens investeer in een wat duurder/mooier hoesje.

Dan nog een ander puntje van kritiek waarvan ik weet dat meerdere gebruikers er last van hebben: het feit dat de batterijen van beide oordopjes niet altijd op een gelijk niveau leeglopen. Hierdoor kan het voorkomen dat je linker of rechter bijvoorbeeld sneller leeg is dan de ander. Het is slechts één van de weinige nadelen die ik ervaar aan de Airpods, maar het kan wel door gebruikers als irritant worden ervaren. Wel las ik dat het probleem zou kunnen worden opgelost door de Airpods 2 opnieuw in te stellen.

Conclusie

Wel of geen Airpods 2 kopen? Het is en blijft natuurlijk een investering voor veel mensen. Echter, voor de kwaliteit die je krijgt met de Apple Airpods 2 zou ik zeggen: doen. Het is een aankoop waar je hoogstwaarschijnlijk geen spijt van krijgt. Heb je echter behoefte aan ruisonderdrukking? Dan kan je beter gaan voor de Airpods Pro. Hiermee filter je namelijk omgevingsruis weg.

Plaats een reactie