Verschillende sport apps om je prestaties bij te houden

Wanneer je gaat wandelen, hardlopen of wielrennen is een app tegenwoordig een must. Voor de fanatieke sporter is het onmisbaar. Terwijl jij bezig bent met je workout wordt op de achtergrond van alles bijgehouden. Nu de sportscholen gesloten zijn door corona sporten veel mensen buiten. Om alles bij te houden over de prestaties zijn er verschillende apps.

Vind je het lastig om jezelf te motiveren? In combinatie met een sporthorloge haal je het maximale tijdens het sporten. Analyseer en vergelijk je resultaten om elke keer beter te worden.

Runkeeper

Zoals de naam al doet vermoeden is Runkeeper vooral bedoeld voor hardlopers, maar je kunt meerdere activiteiten kiezen. Alles wat je als sporter nodig hebt wordt wel bijgehouden. Middels grafieken bekijk je jouw voortgang. Stel je doelen met diverse traingsschema’s en blijf jezelf uitdagen. De app is gratis, maar er is ook een premium variant voor meer opties en functies.

Strava

Onder de hardlopers en wielrenners is Strava een populaire app. Strava is naast een app ook een social community. Het gebruik van de app wordt leuker als vrienden het gebruiken.

Je gegevens tijdens het sporten worden bijgehouden. Via de app kun je vrienden volgen en de resultaten van elkaar bekijken. En ook plaatsen op je Facebook profiel. Net als bij de meeste sport apps worden je afstand en snelheid gemeten. Een andere leuke feature zijn segmenten. Dit is een stukje route of traject waar je kan zien wie het snelste is. Het voordeel van Stravas is dat het makkelijk te koppelen is met je smart watch.

Fitbit

Een andere bekende app is Fitbit. Met een smartwatch of activity trackers wordt alles bijgehouden. Bekijk de training de route, afstand, snelheid en kilometers die je hebt afgelegd. Fitbit heeft de mogelijkheid om je slaapgewoontes bij te houden.

Endomondo

Endomondo is een uitgebreide sport tracker app. Met de Google Maps ben je op de hoogte van de afstand, duurt, snelheid en aantal verbrande calorieën. Net als bij Strava kun je vrienden of andere sporters uitdagen.

 

Alternatieven

In de App Store en Google Play vind je nog meer bekende of onbekende apps die geschikt zijn voor het sporten. Welke het beste is, is moeilijk te zeggen. Zo heeft elke sporter zijn eigen wensen.

Plaats een reactie