Welke iPhone kun je draadloos opladen?

Het draadloos opladen van de iPhone is een functionaliteit die Apple aan haar nieuwste toestellen heeft toegevoegd. Door deze functie hoef je geen gebruik meer te maken van de meegeleverde Apple lightning kabel. Het toestel kan eenvoudig op de draadloze oplader worden geplaatst, waarna het toestel wordt opgeladen.

Welke iPhones kunnen draadloos worden opgeladen?

Er zijn enkele modellen van de iPhone die op dit moment draadloos kunnen worden opgeladen. Vanaf de iPhone 8 kunnen de iPhones draadloos worden opgeladen. Het gaat om de volgende modellen:

#1 Apple iPhone 8

#2 Apple iPhone 8 Plus

#3 Apple iPhone X

#4 Apple iPhone XR

#5 Apple iPhone XS

#6 Apple iPhone XS Max

#7 Apple iPhone 11

#8 Apple iPhone 11 Pro

#9 Apple iPhone 11 Pro Max

Hoe kunnen oudere iPhones draadloos worden opgeladen?

Oudere modellen kunnen dus in principe niet draadloos worden opgeladen. Echter, wil je toch gebruik maken van draadloos opladen op iPhones ouder dan de iPhone 8? Dan zijn er diverse hoesjes op de markt waarmee je de iPhone alsnog draadloos kunt opladen.

Het nadeel van dit soort hoesjes is dat de poort voor het opladen gebruikt wordt voor het hoesje. Wil je alsnog een kabel gebruiken om het toestel op te laden? Dan dient het hoesje eerst te worden verwijderd. Bovendien zijn de hoesjes over het algemeen wat zwaarder dan hoesjes die deze functionaliteit niet bezitten.

Welke draadloze oplader moet ik gebruiken?

Er worden inmiddels diverse draadloze opladers te verkrijgen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een draadloze oplader.

Merk
Allereerst is het verstandig om te kiezen voor een betrouwbaar merk. Doorgaans is een smartphone een apparaat waar je zuinig op moet zijn, dus investeren in een betrouwbare draadloze oplader is wel het minste wat je kan doen. Goedkoop is over het algemeen duurkoop.

Vermogen
Let bij aanschaf ook op het vermogen van de adapter. Een iPhone laadt tot een snelheid van 7,5 watt op, maar sommige Android telefoons laden zelfs tot een snelheid van 10 watt op. Kies voor een draadloze oplader die jouw wattage dekt, dus met een 10 watt oplader zit je altijd goed.

Adapter
Kijk bij het aanschaffen van een draadloze oplader of er een adapter wordt meegeleverd. Het kan voorkomen dat een draadloze oplader enkel geleverd wordt met een usb-kabel. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn, maar als je een adapter van 10 watt koopt en jouw eigen adapter geeft maar 5 watt, laadt de oplader ook maar 5 watt op.

Formaat
Een prettig formaat is fijn voor de praktische mogelijkheden van de draadloze oplader. Leg jij de iPhone op het nachtkastje naast je bed? Dan is het waarschijnlijk wenselijk dat de draadloze oplader niet té groot is.

Stijl
Ook de stijl is natuurlijk volledig persoonlijk. Je hebt tegenwoordig bijvoorbeeld prachtige houten draadloze opladers, maar ook vind je stijlvolle design opladers.

Draadloos opladen: doen of niet doen?

Al met al kan gesteld worden dat draadloos opladen een prettige functionaliteit is op nieuwe telefoons. Het gemak waarmee je je telefoon snel kan opladen zonder te hoeven zoeken naar een oplaadkabel is erg prettig.

 

Plaats een reactie